Stapatelier HET KINDERATELIER EN-PARTIJTJE Werkplaats voor kunstzinnige activiteiten


kinderatelier1kinderatelier2 kinderatelier3 kinderatelier4


Het kinderatelier

Vanaf mijn 10e jaar ging ik wekelijks naar de kinderklas van de kunstacademie in Den Haag, waar ik later ook afstudeerde. Achteraf gezien waren dat toch wel belangrijke jaren die hebben bijgedragen aan mijn kunstzinnige vorming. Juist in deze tijd zou het voor kinderen belangrijk zijn iets van die kunstzinnige vorming ( de beeldende kant ) als een basis scholing te oefenen.
De kinderen kunnen kennis maken met een aantal basis materialen en hiermee leren omgaan.
Ik begin altijd met een verhaal, gerelateerd aan de tijd van het seizoen. Ik put uit sprookjes, fabels, legendes, mythologieën, geschiedenis, kunst en natuur. Geïnspireerd door het verhaal, wordt er een vormtekening gemaakt. De inspiratie zet zich voort in het schilderen met aquarelverf op vochtig papier, nat in nat, of droog schilderen met pastel krijt.
Afwisselend wordt er ook geboetseerd. Voor het boetseren wordt gemengde klei gebruikt omdat die voor kinderen soepeler is en mede daardoor gemakkelijker te vormen is.
Een inspirerende aanvulling om later creatief met de dingen in het leven om te kunnen gaan.

Het kinderatelier ( 9-10 en 11 jaar) verzorg ik op verzoek.
Aan te raden is een aaneengesloten blok van 7 weken met adviestijden van 16.30-18.00 uur.

Kinderpartijtje

Op verzoek verzorg ik ook kinderpartijtjes met een gevarieerd menu van kunstzinnige vorming. Vooraf kunnen hierover wensen, plannen en afstemmingen gemaakt worden over het verloop van zo'n middag. Bij voorkeur een zondagmiddag.

Hier kunt u enkele foto's van het kinderatelier bekijken. De beelden wisselen iedere 5 seconden, maar u kunt een beeld stilzetten door de muis erop te plaatsen


Stapatelier
Wethouderslaan 2
3971 CP Driebergen
Tel: 0343-514487
E-mail: Website: stapatelier
  Copyright